Hartje winter ontdekte ik dat er een zomer in me zat
Coaching & Advisering

Duurzame veerkracht bij veranderingen. Dat is de specialisatie van Tricom Coaching middels coaching en advisering.
Mensen verbinden zich met elkaar, met de organisatie, met de werklocatie, met gewoonten en gebruiken, etc. Deze verbinding geeft vertrouwen en zekerheid waardoor mensen elkaar kunnen inspireren en hun talenten kunnen ontwikkelen.
Indien zich daarin een verandering voordoet en deze basis van vertrouwen en zekerheid niet meer vanzelfsprekend is, geeft dat meestal veel onduidelijkheid en onzekerheid.

Er zijn dan allerlei manieren om NIET met de verandering om te gaan, vooral als de verandering plotsklaps komt en ons overkomt:

  • De verandering vermijden (de confrontatie uit de weg gaan);
  • Controleren (overal grip op proberen te houden, zodat we de onzekerheid niet hoeven aan te gaan)
  • Zoeken naar compensatie (bv. vluchten in alcohol)
  • Negeren en afleiden (ik het het hier te druk voor dus geen tijd voor de verandering)
  • Illusies wekken (net doen alsof er niets aan de hand is; welke verandering?)

Er is dan opnieuw een basis nodig waarin vertrouwen kan worden opgebouwd om ons opnieuw te hechten aan hetgeen wat de verandering brengt. Inzicht en ondersteuning in veerkracht en leiderschap over het eigen functioneren geeft het vermogen om afscheid te nemen van wat er was en verbinding te maken met de nieuwe toekomst.
Er ontstaat nieuwe energie en men staat weer aan het roer van die toekomst!

Maar hoe doe je dat? Wat kom je daarin bij jezelf tegen en hoe krijg je jezelf en de mensen om je heen mee in deze verandering?

Tricom Coaching traint, coacht en adviseert zowel organisaties en teams als individuen op het gebied van leiderschap en autonomie in veranderingstrajecten.