"Hartje winter ontdekte ik dat er een zomer in me zat"
Referenties

De onderstaande referenties zijn ervaringen van zowel trainingen als individuele- en team-coachingtrajecten.

Organisatie Type ondersteuning
Unigarant Individuele coaching
Gemeente Assen Individuele coaching
Omgevingsdienst Groningen Individuele coaching
Talant Zorg Individuele coaching
Gemeente Lelystad Individuele coaching
Zonnehuisgroep Individuele coaching, team coaching, trainingen
De Ontwikkelcentrale Diverse workshops
Advance Projectadviseurs Team coaching, trainingen
Liander (Amsterdam) Team coaching
Provincie Groningen Individuele coaching
Gemeente Groningen Individuele coaching, team coaching, trainingen
Vanboeijen Individuele coaching, team coaching, trainingen
Gemeente Aa en Hunze Individuele coaching
Gemeente Loppersum Individuele coaching
Gemeente Menterwolde Individiuele coaching
Gemeente Eemsdelta Individuele coaching
Martini Ziekenhuis Individuele coaching
Paylogic Individuele coaching
Uniform-Agra Individuele coaching
Certe Team coaching
Stichting Primair Onderwijs Individuele coaching
Zorggroep Groningen Individuele coaching, team coaching, trainingen
Politie Individuele coaching
Gasterra Individuele coaching
Alliade Team coaching, trainingen
 • JR (gemeente Eemsdelta)
  Ondanks dat ik meer beschadigd was dan ik eerst wou en kon zien heeft Frans mij in een paar sessies enorm geholpen. Frans is niet van de zachte aanpak en zegt je duidelijk waar het op staat. Daarnaast geeft Frans ook direct in het begin aan wat hij van jou verwacht. “jij moet het doen” en “ik verwacht van je dat je de opdrachten gaat doen”. Daar is Frans helder over. Frans heeft mij perfect een spiegel voor weten te houden en het zo weten te creëren dat ik zelf met oplossingen ben gekomen die mij verder helpen. Frans staat voor je klaar, is kritisch en duidelijk, maar weet je in no-time te fixen.
 • P.H. (Gemeente Groningen)
  De coachingsgesprekken heb ik als zeer waardevol ervaren. Het is Frans snel gelukt om middels verschillende methodes mij inzicht te geven op basis waarvan ik keuzes maak en mijn leven invulde. Frans maakte mij bewust dat het verleden veel invloed heeft op mijn functioneren. Deze bewustwording gaf me ruimte om zelf meer bewuste keuzes te maken en het ‘naar de mond praten’ zoveel mogelijk te parkeren. Opkomen voor mijzelf is niet egoïstisch maar normale gang van zaken. Verbazingwekkend vond ik zijn geheugen; zaken samen besproken bij de start van onze gesprekken kwamen soms na een jaar weer plotseling boven drijven. Misschien ook wel door Frans zijn betrokkenheid en professionaliteit en een goede voorbereiding. Het resultaat is dat ik meer voor mezelf opkom, bewustere keuzes maak en zelfs mijn omgeving vindt dat prettig! Ik hoop dat we op termijn nog weer eens bijpraten.
 • R.B. (Gemeente Assen)
  Ik kijk positief terug op het coaching traject bij Frans. Frans zorgt voor een veilig klimaat waar je ten diepste mag zijn wie je bent met alles wat er is. Het coachen had soms een provocatief karakter en was soms pittig.  Je wordt uitgedaagd tot genuanceerd denken en het geeft je nieuwe inzichten. Voorts springt de humor eruit. Het zorgt naast de lol voor een goede balans en haalt de “druk” er even af.
 • R.H. (Gemeente Groningen)
  Mijn hoofddoel was: Hoe om te gaan met het verlies van mijn werk, na 46 jaar dienstverband. Dit viel deels samen met het verlies van enkele dierbaren. Frans, mijn coach, leerde mij door vragen, huiswerkopdrachten, zijn ondersteuning en feedback mij dit alles een plaats te geven. Door zijn coaching voel ik mij er sterker uitgekomen te zijn dan voorheen.
 • T.S (Stichting Primair Onderwijs)
  Met een overvolle rugtas kwam ik bij Frans. Hij heeft me, als ervaringsdeskundige, geleerd om de inhoud te wikken, te wegen, te delen en afscheid te nemen. Frans is betrokken en het voelt vertrouwd. Hij geeft je een luisterend oor en door zijn vraagstelling krijg je nieuwe inzichten en word je een andere denkwijze aangereikt. Hij geeft je openingen tot uitdaging. De gesprekken leveren altijd veel op en de tijd… is zo om! De rugtas is nu een stuk lichter en met nieuwe energie en vol goede moed ga en kan ik verder!!!
 • T.M (Martini ziekenhuis)
  Coaching bij Frans was een prima ervaring en kan ik zeker aanbevelen. De gesprekken met Frans hebben me in korte tijd inzicht en nieuwe energie gegeven. Frans is iemand waar je makkelijk contact mee maakt en snel vertrouwen in stelt. Frans kan heel goed luisteren en dingen goed teruggeven. Ogenschijnlijk simpele oefeningen halen veel naar boven. De tijd tussen de sessies, waarin tijd is voor een reflectieverslag, is goed om dingen te herkauwen. Ik heb ook daarvan veel geleerd. Ik heb mooie gesprekken gehad met ruimte voor stilte, emoties en ook veel ruimte om te lachen. Frans super bedankt.
 • R.W. (Provincie Groningen)
  De coachgesprekken met Frans zijn zeer goed bevallen en verliepen met respect en rust. Toch was er ruimte en veiligheid dat Frans de moeilijke vragen durfde te stellen wat weer een opening bood om verder te gaan. Door de vele gebeurtenissen in mijn leven heb ik een bepaalde overlevingsstrategie ontwikkeld . Deze strategie heeft mij geholpen om verder te komen in mijn leven, maar de laatste jaren werkte het contraproductief. Ik merkte dat ik vast begon te lopen. De gesprekken met Frans en de praktische opdrachten hebben mij geholpen om inzicht te krijgen waar bepaald gedrag vandaan komt, de relatie met mijn ouders en hoe ik overkom naar andere personen. Zijn coachingsgesprekken gaan verder dan alleen praten over de gebeurtenissen en hoe moeilijk het allemaal wel niet is. Hij zorgt ervoor door erover te praten, opdrachten maken, gedrag te analyseren en herkennen dat er werkelijk iets veranderd. Ik vind bijvoorbeeld de coachverslagen een mooi reflectiemoment om nog een na te gaan wat er besproken is. Een mooi hulpmiddel in tijden van volle agenda’s en het gezinsleven. Ik ben nu meer bewust van mijn eigen aanwezigheid, mijn rol als vader zijnde, partner en collega.
 • J.H (Gemeente Aa en Hunze)
  Verdriet is een verwerkwoord en dat kun je niet alleen. Frans heeft mij gecoacht in dit verdriet en heeft dat op een heel vertrouwde en prettige manier gedaan. Mijn verhaal kunnen vertellen tijdens bijvoorbeeld een wandeling en van hem een luisterend oor, zonder oordeel. Hij is empatisch en betrokken en beschikt over veel geduld. Frans wist precies wat goed voor me was; hij stelde de juiste vragen om mij bewust te laten worden van mijn veranderde wereld en gaf me opdrachten op momenten dat ik het aankon. Door hem heb ik een nieuw fundament gekregen waar ik verder op kan bouwen. Als je een goede coach nodig hebt hoef je niet verder te zoeken, ik kan Frans van harte aanbevelen!
 • A.H (Gemeente Assen)
  Het afgelopen jaar ben ik door Frans op een prettige en ontspannen wijze gecoacht. Tijdens deze momenten was alle ruimte voor mijn verhalen en emoties. Ook de opdrachten die Frans mij meegaf bleken zeer zinvol te zijn. Frans weet de juiste vragen te stellen, waardoor je gaat nadenken over bepaald gedrag en handelingen. Daarbij kwam ik regelmatig tot nieuwe inzichten. De gesprekken waren letterlijk met een lach en een traan. Ik kan Frans van harte aanbevelen als coach!
 • DJ.B (Advance Projectadviseurs)
  Tricom Coaching kan ik van harte aanbevelen. Voor ons bedrijf was het nodig met elkaar de koers en focus opnieuw te bepalen. Met een aantal workshops werd, zonder vooringenomenheid, het beste in ons boven gehaald. Door gebruik te maken van onze talenten werken we doelgerichter en met meer plezier!
 • S.W (Talant)
  Ik heb meer dan een halve eeuw levenservaring waarin ik veel luikjes gesloten heb. Dankzij de intensieve gesprekken, met Frans, heb ik mijn luikjes kunnen openen, kunnen voelen, kunnen loslaten en mijn openheid steeds meer kunnen laten zien. Gesprekken waarin ik, vanuit een basis van vertrouwen, respect, luisteren  en vooral met veel geduld, gecoacht werd. Voor mij een moeilijk, leerzaam traject waarin het verleden een plek kon krijgen en waardoor ik verder kan met mijn toekomst. Ik kwam schuchter binnen en heb, na deze gesprekken, lachend de deur dicht kunnen doen. Prachtig, bedankt vooral voor je geduld!
 • R.v.W (Zonnehuisgroep)
  De acht coachingsgesprekken met Frans waren erg prettig en bijzonder leerzaam. De vragen en constateringen van Frans leiden snel tot verdieping, en nieuwe zienswijzen. Ondanks een halve eeuw levenservaring hebben de gesprekken met Frans geleidt tot andere inzichten en verwerking van ‘dingetjes’ uit het verleden. Frans heeft mij door zijn coaching veel nieuwe energie gebracht. En ondanks de ernst van de gesprekken hebben we veel gelachen en prachtige wandelingen gemaakt. Tevens hebben we vanuit de organisatie deelgenomen aan trainingen van Tricom Coaching, waarover we tevens erg tevreden zijn! Als ik u was ging ik Frans vandaag nog bellen!
 • J.M (gemeente Assen)
  De gesprekken met Frans zijn leerzaam en confronterend. Na enige tijd ontdekte ik het verband tussen ervaringen uit het verleden en heden en ontwikkelde ik handvatten naar de toekomst. Frans kan goed luisteren, is oprecht en respectvol. Na afloop van het coaching traject voel ik mij ontspannen en opgelucht.
 • T.W (gemeente Lelystad)
  Ik heb mij door Frans laten coachen en dat kan ik iedereen aanbevelen. Frans wekt direct vertrouwen, is empatisch en is oprecht geïnteresseerd. De gesprekken met Frans zijn altijd te kort. De vragen die Frans stelt zetten aan tot nadenken en geven je nieuwe of hernieuwde inzichten en dat wil je bereiken als je je laat coachen. Met die inzichten kon ik weer verder. Frans laat je niet los tijdens een gesprek en schuwt ook de confrontatie niet. Kortom een goede coach!
 • A.H (Yacht)
  Frans heeft het talent dat als je met hem in contact komt je altijd jezelf kunt zijn, weet waar je aan toe bent. Wie wil dat niet? Verbinding is zijn gave, verbinding met zichzelf, verbinding met jou en verbinding daardoor met jouzelf. Hij laat je dichtbij komen. Gepast, nieuwsgierig en oprecht
 • A.W (UWV)
  Training ‘Veerkracht bij persoonlijk verlies’: mooie training met ruimte voor eigen ervaringen. Het voelde vertrouwd
 • I.O (Icare)
  Training ‘Begeleiden bij persoonlijk verlies’: mooie intense training. Trainers zorgen voor prettige open sfeer; hard gewerkt!
 • G.N (Share-to-Care)
  Training ‘Veerkracht bij persoonlijk verlies’: zeer inspirerende workshop die zowel herkenning als bemoediging gaf
 • I.P (Visio)
  Training ‘Veerkracht bij persoonlijk verlies’: zeer mooie verhelderende en inspirerende workshop die de kern weergeeft wat te doen bij verlies op welk vlak dan ook
 • P.B (Plato Expertisecentrum)
  Training ‘Veerkracht bij persoonlijk verlies’: ontspannen en verhelderende blik op veerkracht. Het brengt nieuwe inzichten en herkenning