Aanpak

Elke vraag begint vaak met het omschrijven van de context en met een gedrag of handeling dat je wilt veranderen.
Zowel individueel als voor organisaties begint de vraag door deze samen te onderzoeken en te kijken wat er ligt op dieperliggend nivo. We kijken naar wat er is, naar het gekozen patroon en naar wat nodig is om die gewenste verandering in te zetten. De aanpak, die we in samenspraak bepalen, is gericht op duurzame resultaten, die we helder formuleren. De focus ligt op de oplossing en op de positieve intentie. Dat maakt het praktisch en gericht op de toekomst.
Doen wat werkt: autonomie, resultaat, professionaliteit en vooral ook plezier!

‘Je weet waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt’

 

De 5 V’s

De basis van Tricom Coaching is opgebouwd uit de 5 V’s

  • Verandering;
  • Verlies van ‘het oude’;
  • Veerkracht;
  • Vervinden;
  • Verbinden;

Bij elke Verandering hebben we altijd te maken met Verlies, waarbij we afscheid nemen van ‘het oude’. De lichamelijke ongemakken (hoofdpijn, vermoeidheid, etc), gedachten (wat had ik kunnen doen om dit te voorkomen, etc) en emoties bij Verlies noemen we Rouw. Je ontwikkelt en gebruikt je Veerkracht om jezelf te Vervinden in de nieuwe situatie (wie ben ik en wat kan ik in deze nieuwe situatie?). Dan kun je je Verbinden met de nieuwe situatie.

Transitiecirkel/levenscirkel

Deze 5 V’s zijn, in combinatie met de “transitiecirkel/levenscirkel” de onderlegger bij zowel de individuele begeleiding als de trainingen en workshops van Tricom Coaching. In de transitiecirkel komen alle aspecten van het contact maken, het hechten, de intimiteit, het afscheid nemen, de rouw en de zingeving/betekenisgeving tot uiting. Eigenlijk is de transitiecirkel een eindeloos aantal stappen die je meermalen onbewust in je leven maakt.

Thema’s die aan bod komen raken, onder andere, aan communicatie, persoonlijkheid, motivatie en verbinding. Deze thema’s hebben invloed op de relaties tussen mensen onderling en op de relatie tussen mens en organisatie.
Ik maak daarbij gebruik van Transactionele Analyse, Neuro Linguistisch Programmeren, Cognitieve Gedragstherapie, Gestalttherapie en Systemisch Werk.

Intakegesprek

Bij de individuele begeleiding is het intakegesprek een deel van het coachingsgesprek. Deze intake breng ik dan ook in rekening. Als jij of ik echter besluit om niet met elkaar verder te gaan is dat gesprek mijn investering.

Tarieven voor specifieke trajecten, trainingen of workshops zijn verkrijgbaar op aanvraag.