"Hartje winter ontdekte ik dat er een zomer in me zat"
– Verlies en rouw op het werk

Verlies en rouw op het werk

Het leven is wat er gebeurt
Terwijl je andere plannen maakt.
John Lennon

Verlies en rouw kunnen in het werk leiden tot disfunctioneren, verzuim, klachten en zelfs tot conflicten. Verlies doet zich in vele gedaanten voor zoals bij veranderingen in het werk, ziekte van jezelf of van een dierbare (mantelzorg), bij overlijden, echtscheiding, kinderloosheid of bij (dreigende) burn-out.
In deze training leert u hoe u omgaat met verlies op het werk en hoe u zich beweegt ten opzichte van uw medewerkers en collega’s.

De training ‘Verlies en rouw op het werk’ is specifiek voor professionals die medewerkers begeleiden of aansturen, zoals leidinggevenden, personeelsadviseurs of personeelsmanagers, HR-medewerkers of coaches.

Transitie en verandering, zowel zakelijk als in de privé-sfeer,  is in een organisatie aan de orde van de dag. Wilt u uw medewerker in dit proces adequaat ondersteunen, zijn/haar zelfstandigheid en motivatie  stimuleren en (langdurig) verzuim vermijden? Dan is deze training zeker interessant voor u.

Resultaat

In deze tweedaagse training krijgt u inzicht in de effecten die optreden bij verlies en welke invloeden uw eigen ervaringen hebben op begeleiding van de medewerker. U leert uw eigen kwaliteiten en mogelijkheden kennen bij het omgaan met verandering en verlies en u krijgt passende interventies aangereikt. Daarmee kunt u disfunctioneren, verzuim en conflicten binnen de organisatie voorkomen.

Inhoud

U krijgt inzicht welke gedachten en gevoelens bij uw medewerker in een verliessituatie kunnen ontstaan. U leert om te gaan met verlieservaringen en hoe u de medewerker adequaat kunt begeleiden. Voor een belangrijk deel staat we tevens stil bij uw persoonlijke ervaringen op het gebied van verlies en welk effect dat heeft in de begeleiding en ondersteuning van de ander.

Werkwijze

De training staat in het teken in het omgaan met verlies en rouw. Copingstijlen, communicatie, persoonlijk leiderschap en zelfredzaamheid staan hierin centraal.

Wanneer en tijd

Data voor deze tweedaagse training worden gepland bij voldoende aanmeldingen. De trainingsdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Investering en aanmelding

De investering voor deze tweedaagse training is €595,-, inclusief lunch, koffie en thee, excl. BTW.

Klik hier voor de brochure van deze training

 

Aanmeldformulier

    Naam:

    E-mailadres:

    Telefoonnummer:

    Titel training: