"Hartje winter ontdekte ik dat er een zomer in me zat"
– Begeleiden bij persoonlijk verlies

Begeleiden bij persoonlijk verlies

Herinnering. Alleen wie om kan kijken, kan vooruit zien.
Wie tranen zaait, zal licht en toekomst oogsten.

Hans Stolp

Hoewel we al meerdere keren afscheid hebben genomen door bijvoorbeeld overlijden, ziekte of ontslag, blijft het in de ondersteuning vaak lastig om het verlies echt te onderkennen en onder ogen te komen. Deze training is voor professionals die cliënten met verlieservaringen begeleiden, zoals lifecoaches, bedrijfsmaatschappelijk werkers, mentoren en therapeuten.

Wat kom jij bij jezelf tegen en hoe ga jij, als begeleider, met je cliënt om als verlies in het licht staat?

Resultaat

In deze tweedaagse training krijgt de begeleider/coach theoretische onderbouwing en inzicht in de eigen thema’s op alle vlakken van de transitiecirkel. Dat zijn de gebieden van welkom heten, hechten, intimiteit, verlies, rouw en zingeving.
Je leert hoe deze thema’s onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en hoe deze ingezet kunnen worden in de begeleiding. Gedurende de training krijg je inzicht in je persoonlijke ervaringen en kwaliteiten bij het omgaan met verlies. Je krijgt passende interventies aangereikt om de cliënt met verlieservaring deskundig te ondersteunen.

Werkwijze

In de training Begeleiden bij persoonlijk verlies staan copingstijlen, communicatie, persoonlijk leiderschap en zelfredzaamheid centraal.We maken onder andere gebruik van de thema’s binnen het model van de “transitiecirkel” en het duale procesmodel (Stroebe en Schut).

Wanneer en locatie

Data voor deze tweedaagse training en locatie worden gepland bij voldoende aanmeldingen. De trainingsdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Investering en aanmelding

De investering voor deze tweedaagse training is €495,-, inclusief lunch, koffie en thee, excl. BTW.

Klik hier voor de brochure van deze training

 

Aanmeldformulier

    Naam:

    E-mailadres:

    Telefoonnummer:

    Titel training: