Hartje winter ontdekte ik dat er een zomer in me zat
– Begeleiden bij persoonlijk verlies

Herinnering. Alleen wie om kan kijken,kan vooruit zien.
Wie tranen zaait, zal licht en toekomst oogsten.

Hans Stolp

Hoewel we al meerdere keren afscheid hebben genomen leert de ervaring dat we het vaak lastig vinden om het verlies ook echt onder ogen te komen. Deze training is voor professionals die cliënten met verlieservaringen begeleiden, zoals lifecoaches, bedrijfsmaatschappelijk werkers, mentoren en therapeuten.

Wat kom jij bij jezelf tegen en hoe ga jij, als begeleider, met je cliënt om als verlies in het licht staat?

Resultaat

In deze tweedaagse training krijgt de begeleider/coach theoretische onderbouwing en inzicht in de eigen thema’s op het gebied van welkom heten, hechten, intimiteit, verlies en rouw. Je leert hoe deze thema’s onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en hoe deze ingezet kunnen worden in de begeleiding. Je leert je persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden kennen bij het omgaan met verlies en krijgt passende interventies aangereikt om de cliënt met verlieservaring deskundig te ondersteunen.

Werkwijze

In de training staan copingstijlen, communicatie, persoonlijk leiderschap en zelfredzaamheid centraal.We maken onder andere gebruik van de thema’s binnen het model van de “transitiecirkel” en het duale procesmodel (Stroebe en Schut).

Wanneer en locatie

Data voor deze tweedaagse training en locatie worden gepland bij voldoende aanmeldingen. De trainingsdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Investering en aanmelding

De investering voor deze tweedaagse training is €495,-, inclusief lunch, koffie en thee, excl. BTW.

Klik hier voor de brochure van deze training

 

Aanmeldformulier

Naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Titel training: