Verlies en rouw veerkracht vervinden

Veerkracht bij verlies en rouw

Veranderingen zijn aan de orde van elke dag. Of het nu veranderingen betreffen in je werk of in je persoonlijk leven, het vraagt bijna altijd een andere houding en ander gedrag. Verandering van gedrag begint met bewustwording van het vermogen om met de nieuwe situatie om te gaan. Verandering van gedrag is uiteindelijk een kwestie van veerkracht. Veerkracht om in een grote verandering afscheid te nemen van ‘het oude’ en je te laten inspireren en te verbinden met ‘het nieuwe’.

Jezelf opnieuw uitvinden in een verandering is vervinding

In het rouwen kom je zowel emoties tegen als ook lichamelijke reacties, zoals vermoeidheid, buikpijn en darmklachten. Soms gaat dit samen met verwarring, machteloosheid, boosheid, eenzaamheid en je niet begrepen voelen. Jezelf opnieuw uitvinden in een grote verandering noem ik ‘vervinding’.
In de vervinding neem je afscheid van het oude om daarna weer open te kunnen staan voor het nieuwe. Pas dan kan je opnieuw betekenis voelen en je weer verbinden.

Ontdek en gebruik je eigen veerkracht

Het vermogen dat het van je vraagt om met deze nieuwe situatie om te gaan noem ik veerkracht. In de individuele begeleiding richt Frans van der Wijk zich op het ontdekken en gebruiken van je eigen veerkracht. Je hebt dat zeker in je, echter soms heb je even een wegwijzer nodig om die veerkracht terug te vinden. Met het gebruik van je veerkracht vertoon je leiderschap over de transitie van oud naar nieuw. Daarmee sta je weer aan het roer van je toekomst!