"Afscheid nemen, stap voor stap…
en soms met een sprong wanneer we hulp durven vragen"
– Veranderingsspel

Welke veranderingen zijn er momenteel gaande in je persoonlijk omgeving of op je werk? Hoe ga jij om met die veranderingen? Ben jij je bewust welke keuzes je maakt of is het iets wat je overkomt? Welke beslissingen neem jij om op een goede manier met die verandering(en) om te gaan?

Om het proces rondom de verandering goed te doorlopen en om een goede start te maken, nodig ik je uit om het Veranderingsspel te spelen.

Het Veranderingsspel is een bordspel dat gesprekken bevordert op het gebied van allerlei ernstige en minder ernstige veranderingen die zich in een mensenleven kunnen voordoen.
Het Veranderingsspel is voor een ieder die spelenderwijs kennis wil maken met de wijze waarop hij/zij met veranderingen omgaat in een persoonlijke- of zakelijke omgeving.

Omgaan met veranderingen is een serieus onderwerp. Het ontwerp van het spelbord en de luchtigheid van het spel maakt dit serieuze onderwerp spelenderwijs zeer toegankelijk en bespreekbaar.
Bij het spelen met dit spel is het beantwoorden van de inspirerende vragen het doel; het spelen van het spel is het middel.

Resultaat

In het Veranderingsspel leer je van elkaar hoe een ieder omgaat met veranderingen. Het spel geeft je zicht op je positie en je gevoel met betrekking tot de verandering waar je nu midden in zit. Puzzelstukjes vallen op z’n plaats, waardoor je de mogelijkheid hebt om de situatie voor jezelf weer stabiel te krijgen en je weet waar je aandachtspunten liggen. Daarmee heb je direct handvatten om een andere keuze te kunnen maken!

Voor wie?

Het veranderingsspel is zowel te spelen voor individuele deelnemers als voor groepen. Het spel is zeer geschikt voor een ieder die te maken heeft met verandering als gevolg van reorganisatie, ontslag, (echt)scheiding, verhuizing, overlijden, ziekte, burnout, etc. Het kan door iedereen in een persoonlijke- of zakelijke context worden gespeeld.

Voor een specifieke situatie binnen een organisatie kunnen de vragen op maat en bedrijfsgericht gemaakt worden. De onderwerpen zijn dan heel herkenbaar voor de deelnemers. Daarmee krijgen de deelnemers meer bewustwording over die situatie binnen de organisatie.

Werkwijze

Dit laagdrempelige spel wordt gespeeld in een workshopvorm met groepen tussen de 4 en 50 personen. Met behulp van dobbelstenen verplaatst de deelnemer zijn/haar pion waarbij vragen worden beantwoord. Het spel wordt in ongeveer 2 uur gespeeld.

Wanneer

Bij open inschrijving wordt deze workshop gepland bij voldoende aanmeldingen.
Voor groepen in overleg.

Ervaringen

• ‘Het geeft aan wat je patronen zijn, juist door het onderwerp’
• ‘Met het spel kom je meteen tot de kern’
• ‘Het leert je luisteren naar de ander én naar mezelf’
• ‘Ik denk dat elke P&O-er en leidinggevende dit leuk vindt’
• ‘Het geeft snel aan wat je patronen zijn, juist door het onderwerp’
• ‘De vragen kun je op verschillende lagen beantwoorden (verdiepend, oppervlakkig)’
• ‘Actiegericht!’
• ‘Leuke workshop; inspirerend, boeiend en leerzaam’
• ‘Dit is zowel een Veranderingsspel als een Kennismakingsspel, Verdiepingsspel,
Verbindingsspel, Team(buildings)spel’

Klik hier voor de brochure van deze workshop

 

Aanmeldformulier

    Naam:

    E-mailadres:

    Telefoonnummer:

    Titel training: