"Afscheid nemen, stap voor stap…
en soms met een sprong wanneer we hulp durven vragen"
– Mannenwerk ‘in de schuur’

Een workshop voor mannen met lef !

 

Man versus vrouw

Ik ben een man en ik doe graag dingen; vooral in de schuur. Ik ben daarin zeker geen uitzondering want veel mannen willen graag ‘doen’. Door dat doen ben ik ook best handig geworden. Zo handig dat ik, zonder onbescheiden te willen zijn, heel veel kan repareren.

Dit hoeft absoluut nog geen verschil met een vrouw te zijn, want ik ken ook vrouwen die zeer handig zijn. Uit eigen ervaring en uit mijn praktijk merk ik echter dat bij een persoonlijke of professionele verandering mannen over het algemeen anders reageren dan vrouwen. Vrouwen bespreken en delen over het algemeen makkelijker hun issues en emoties. Mannen hebben niet altijd behoefte om te praten; die willen vooral dingen doen. Bewust of (meestal) onbewust gaan we (nog) meer werken, duiken we achter de computer of gaan allerlei klusjes doen. Dat kan aanleiding geven tot misverstanden in relaties, in de vriendenkring of op het werk.

‘In de schuur’

Herken je dat? Dat je weg wilt van ‘gedoe’, dat je altijd maar aan het rennen bent en geen rust vindt? Dat je het idee hebt dat veel dingen je overkomen en niet in staat bent te begrijpen waarom en niet weet hoe en waar te beginnen? Dat, als je echt eerlijk naar jezelf bent, je het liefst wegblijft? Dat je wellicht allerlei activiteiten gaat ontplooien, zoals (nog) harder werken of  dat je achter de computer duikt of dat je thuis een project aanpakt (zeer herkenbaar voor mezelf) en gaat klussen?

Je kunt het allemaal zelf en hebt alles onder controle; toch?

Ik noem het wegblijven van de impact van de verandering -‘in de schuur’. Je bent er wel, maar je bent er ook niet.

Zou je meer aan het roer willen staan om grip te krijgen op de verandering? Wil je af van wat je steeds doet of juist steeds nalaat?

Wat komt er aan de orde?

In deze workshop ga je klussen aan jezelf. Je krijgt inzicht in hoe je met hechten en onthechten omgaat en welk effect je gedrag heeft op jou en je omgeving. We gaan onderzoeken wat dit gedrag je oplevert en hoe je dit anders zou kunnen bereiken.

Resultaat

Tijdens deze 4-delige avond-workshop ervaar je welke impact een verandering heeft op jou. Na het afronden:

 • Heb je inzicht in je patronen en overtuigingen;
 • Erken en herken je je persoonlijke strategie in een verandering;
 • Ben je je bewust van je gedrag en wat deze je oplevert.

Voor wie?

Deze workshop is voor mannen die grip willen krijgen op een persoonlijke- of professionele verandering en/of die anderen begeleiden in een verandering.

Werkwijze

Samen met andere deelnemers gaan we totaal 4 keer ‘in de schuur’. We werken aan de hand van de transitiecirkel. De cirkel maakt duidelijk hoe hechten en afscheid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. We wisselen ervaringen uit en bespreken serieuze onderwerpen met de nodige humor.

Aanmeldformulier

  Naam:

  E-mailadres:

  Telefoonnummer:

  Titel training: