"Hartje winter ontdekte ik dat er een zomer in me zat"
– Leidinggeven aan medewerkers in verandering

‘We do not see things as they are,
we see them as we are’

Anais Nin

Die ‘hakken in het zand’ is toch helemaal niet nodig! Waarom gaan de medewerkers nou niet mee in de verandering en doen ze niet gewoon wat ik zeg?!

Leidinggeven bij een verandering blijkt al te vaak een weinig rationele klus. Veel leidinggevenden en managers worstelen met dilemma’s zoals ‘stilstaan bij de emoties’ versus ‘aandacht voor de doelen van de organisatie’.

U bent een ervaren leidinggevende en u bent toe aan een volgende stap in het succesvol leiden van medewerkers in een verandering.

Uitblinken

Mensen hechten zich aan elkaar, aan de organisatie, aan de werklocatie, aan de wijze van werken, aan gewoontes, etc. Dit gedrag geeft vertrouwen en zekerheid waardoor mensen elkaar kunnen inspireren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Als in die situatie iets veranderd kan dat zorgen voor gevoelens van onveiligheid, boosheid, frustratie, angst en verdriet. Vaak ontstaat er dan een ander gedrag, zoals controleren, vermijden, negeren of compensatiegedrag. Kortom uw medewerkers vertonen ‘weerstand’ en ‘zetten de hakken in het zand’.

Hoe gaat u, als leidinggevende, om met ‘weerstand’ en hoe creëert u veiligheid in een onveilige omgeving? Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers ruimte krijgen en nemen om te blijven inspireren en te experimenteren en hoe overtreft u de verwachtingen van de organisatie?

Deze training gaat over de wortels van uw leiderschap en het laten uitblinken van uw medewerkers in een stressvolle situatie. Over het versterken van de zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid en het omgaan met ‘weerstand’ bij uw medewerkers.

Resultaat

In deze tweedaagse training leert u uw eigen kwaliteiten en mogelijkheden kennen bij het omgaan met verandering en worden u passende interventies aangereikt om uw medewerkers in beweging te krijgen en te houden. Beweging om sneller door de gewenste transitie te gaan en optimaal resultaat te boeken, waardoor u zowel uw eigen verwachtingen als die van de organisatie en uw medewerkers overtreft.

Voor wie?

Deze training is voor ervaren leidinggevenden en managers.

Werkwijze

In de training staan communicatie, leiderschap en persoonlijke hechtingspatronen centraal. We combineren praktische voorbeelden, theoretische achtergronden en tips in interactie met de deelnemers; we maken onder andere gebruik van de transitiecirkel. Er is voldoende ruimte om uw eigen casus in te brengen en hiermee te werken.

Wanneer en tijd

Data voor deze tweedaagse training worden gepland bij voldoende aanmeldingen. De trainingsdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Investering en aanmelding

De investering voor deze tweedaagse training is €595,-, inclusief lunch, koffie en thee, excl. BTW.

Klik hier voor de brochure van deze training

 

Aanmeldformulier

    Naam:

    E-mailadres:

    Telefoonnummer:

    Titel training: