"Afscheid nemen, stap voor stap…
en soms met een sprong wanneer we hulp durven vragen"
– Begeleiden bij Vechtscheiding

Zelfs in een kathedraal vol verdriet
Zijn de glasramen die de zon vangen
Onuitsprekelijk mooi
Myriam Van Schanevyl

Scheiden is het gevolg van de wens tot relatie. De mens is gericht op het aangaan en onderhouden van relaties, maar desondanks worden relaties vaak verbroken en stranden soms in een vechtscheiding. Deze training is voor professionele begeleiders die werken met gezinnen in vechtscheidingssituaties, zoals maatschappelijk werkers, mediators, scheidingmakelaars en kindbehartigers.

Welke funderingen, in jouw persoonlijke geschiedenis, staan stevig in het zand en welke beïnvloeden jouw wijze van begeleiden?

Resultaat

Vaak zijn er complexe situaties waarin ouder, kind, ex-partner en een eventueel nieuwe relatie kunnen verzeilen. Vanuit de nieuwst inzichten op het gebied van verlies en scheiding leer je grip te krijgen op de situatie en aan te sluiten bij het gezin in vechtscheiding. Je leert je eigen kwaliteiten en mogelijkheden kennen bij het omgaan met welkom heten, hechten en verlies en hoe deze thema’s ingezet kunnen worden in de begeleiding. Je krijgt passende interventies en handvatten aangereikt om de ouders inzicht te geven in belemmerende en destructieve patronen, waarmee zij een gedragsverandering kunnen ontwikkelen. Daarmee creëer je mogelijkheden om opnieuw vorm te geven aan het leven van ouders en kind en de omgang met elkaar.

Werkwijze

In de tweedaagse training staan copingstijlen, communicatie, persoonlijk leiderschap centraal; we maken gebruik van de thema’s binnen de transitiecirkel.

Wanneer en tijd

Data voor deze tweedaagse training worden gepland bij voldoende aanmeldingen. De trainingsdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden en investering

De investering voor deze tweedaagse training is €575,-, inclusief lunch, koffie en thee, excl. BTW.

Klik hier voor de brochure van deze training

 

Aanmeldformulier

    Naam:

    E-mailadres:

    Telefoonnummer:

    Titel training: